
İrmikli Mekik Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 kahve fincanı irmik
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı doruklu un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsdeğe bağlı baharatlardan kullanabilirsiniz
- 4 adet orta uzunluk domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Kimyon kırmızı toz biber kara biber
- Yoğurt
İrmikli Mekik Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgur ve irmiği kapaklı bir kabın içinde üzerini örterek biçimde kaynar su koyup şişmesi için bekletiyoruz.
- Şişen bulgurun içine öteki gereçleri koyup birbirini tutana kadar yoğurulur.
- Daha sonra elimizi suyla hafif ıslatarak mekik formunda köfteleri yapıyoruz unlu tepsiye alıp sallıyoruz hepsini bir tavanın içerisine sıvı yağı döküyoruz.
- Biraz ısınınca rondodan geçirdiğimiz domatesleri tava alıp kaynatıyoruz.
- İçine sarımsak ve bir yemek kaşığı salça, kara biber kimyon kırmızı toz biber ve tuzunu koyup tekrar 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Bir tencereye suyu koyup kaynatılır. Birebir makarna haşlar üzere köfteleri yavaş olarak karıştırarak pişiriyoruz 15 dakika.
- Süzgeç kepçeyle köfteleri alıp sosun içine alıyoruz hepsini karıştırıyoruz üzerine yoğurt dökerek servis yapıyoruz.