İrmikli Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker (200 ml)
- 1 su bardağı irmik (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 2.5 su bardağı süt
- Çikolata sosu
İrmikli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye sütü, şekeri ve irmiği alıp güzelce karıştırdıktan sonra orta derecede ocağa alıp daima karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Kaynayan muhallebinin altı kapatılıp vanilya ve tereyağını ekleyin eriyene kadar çırpmaya devam edin.
- Hafif yağlanmış yada streç serili bir tart kalıbına güzelce yayın ve soğumaya bırakın.
- Farklı bir tencereye çikolata sosu ve sütü ekleyin kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Biraz ılımaya bırakın.
- Soğuyan muhallebiyi bir servis tabağına karşıt çevirip üzerine ılıyan çikolata sosunu dökün.
- Buz dolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.