
İrmikli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 100 gram tereyağı
- 2 paket yulaflı bisküvi (250 gr)
- Dr.oetkerin hazır meyveli sosu
İrmikli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tabanı için bisküvileri rondodan geçirip erittiğimiz tereyağı ile karıştıralım. Kelepçeli kalıbımıza iyice yayıp kaşığın arkası ile düzeltelim ve buzdolabına kaldıralım.
- Kreması için tüm malzemeleri ocağa alıp göz göz olana kadar pişirelim. Biraz ılıdıktan sonra dolaptaki bisküvi tabanlı kalıba dökelim ve güzelce yayalım ve buzdolabı alalım.
- Meyveli sosumuzu paketin üzerinde ki tarife göre hazırlayalım ve biraz ılıdıktan sonra onuda pastamızın üzerine dökelim ve birkaç saat buzdolabında bekletelim.
- Sos için istediğinizi kullanabilirsiniz.