İrmikli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 hem tereyağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket vanilya
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
İrmikli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri rondodan geçirelim.
- Üzerine erittiğimiz yağı ekleyip karıştıralım ve yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirelim.
- İrmikli muhallebisini hazırlayalım.
- Tencereye süt, şeker ve irmiği alalım kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayınca hindistancevizini ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve kalıptaki bisküvili harcın üzerine dökelim.
- Limonlu muhallebisini hazırlayalım.Bütün gereçleri bir tencereye alalım kaynayınca irmikli muhallebinin üzerine dökelim.
- Bir kaç saat dinlendirdikten sonra istediğiniz halde süsleyip servis yapabilirsiniz ????Afiyet olsun ????.