İrmikli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- Kakaolu petibör bisküvi (Yaklaşık 12 tane)
İrmikli Sütlü Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak süt, şeker, irmik ve hindistan cevizini uygun bir tencereye alalım ve karıştırarak yoğunlaşıp kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynayan tatlıya vanilya ekleyerek güzelce tekrar karıştıralım. Dilerseniz limon kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. Tadı enfes oluyor.
- Muhallebiyi birinci 10 dakika kadar bekletelim. Birinci sıcaklığı gitsin.
- Baton kek kalıbının içini streç sinema ile kaplayalım. Tatlı rahat bir biçimde kalıptan çıkması için. Muhallebimizin tamamını baton kalıba dökelim ve üzerini düzeltelim.
- Kakaolu bisküvileri fotoğraflarda göründüğü formda yerleştirelim.
- Son olarak tatlının üzerini de streç sinema ile tekrar kapatarak soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim. Hayli kolay ve uğraştırmayan bu hoş tatlıyı deneyeceklere afiyet olsun .