İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 litre süt
- 1 tane şekerli vanilya
- 1 paket hindistan cevizi
İrmikli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce uygun bir tenceremizin içine 1 bardak irmik,1 bardak toz şeker,3 yemek kaşığı kakao alıyoruz çırpıcı ile karıştıralım .
- Sonra 1 litre sütü ekleyim topalanmaması için karıştırıp ocağa alalım.
- Karıştırıp içine vanilyayı ekleyelim, pişince göz göz olacak.
- Ocaktan alalım, borcama dökmeden borcamı su ile ıslatın .
- Yaptığımız muhallebiyi içine dökelim ve ılımasını bekleyip 1 saat dolapta bekletelim.
- Sonra servis tabağına ters çevirerek dökelim .
- Ben tekrar borcama döktüm.
- İsteğe bağlı pişirme kağıdını uzun uzun keselim ve tatlının üzerine aralıklarla yerleştirelim, şerit gibi yapalım .
- Sonra üzerine hindistan cevizi dökelim.
- Daha sonra o pişirme kağıdını yavaş yavaş şeritleri tatlının üzerinden çıkaralım.
- Çıkarılan yerlere kakao ile doldurun, ben farklı yaptım ama isteğe bağlı süs servise hazır afiyet olsun şimdiden.