İrmikli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 150 gram tereyağı yahut margarin
- İsteğe bağlı ceviz yahut fıstık
- Not; ( sıvı yağ ile yapmak isteyenler için 1 çay bardağı sıvı yağ + 3 yemek kaşığı tereyağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı su
İrmikli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel helvamızın şerbetini hazırlamalıyız.
- Bir kasede şerbet gereçlerimizi şeker eriyene kadar karıştıralım ve kenara alalım.
- Tenceremize tereyağı yahut margarini alalım ve eritelim. Ya da not olarak yazdığım üzere sıvı yağ ve tereyağ olarak da hazırlayabilirsiniz.
- Yağ eridikten sonra üzerine irmik, un ve cevizi ek ederek kavurmaya başlayalım.
- Helvamızın rengi açık kahveye dönene kadar kavurmamamız gerekiyor.
- Helva istediğiniz renge gelince ocağın altını kısıp şerbeti yavaşça katıştırarak ek edelim.
- Helvanın kıvamı birinci olarak sulu üzere gelebilir ama orta ateşte daima karıştırarak pişirdiğinizde yoğunlaşacaktır.
- İstenilen kıvama gelen helvamız artık servise hazır.
- İstediğiniz üzere şekillendirebiliriz. Ben bu sefer dondurma kaşığı ile biçim vermeyi tercih ettim.
İntagram hesabım @bir_anne_iki_kz takip edip takviye verirseniz çok memnun olurum.
İrmikli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı