Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İrmikli Yıldız Tatlısı

İrmikli Yıldız Tatlısı

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
irmikli-yildiz-tatlisi.jpg

İrmikli Yıldız Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

• 2 adet yumurta
  • 100 gr margarin (eritilmiş)
  • 2 su bardağı irmik
  • 4-5 çay bardağı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kabartma tozu
  • 2 adet şekerli vanilya
Şerbeti için
  • 4 su bardağı tozşeker
  • 5 su bardağı su
Süslemek için
  • Hindistan cevizi

İrmikli Yıldız Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Malzemem biraz fazla davet için birebir.
  1. İlk evvel un hariç bütün malzemeyi yoğurma kabına alıyoruz yeterlice karıştırıyoruz. Unu azar azar ek ederek yoğuruyoruz.
  2. Ele yapışmayacak kulak göğsü kıvama geldiğinde açıyoruz ve istediğimiz formlu kalıp ile şekillendiriyoruz. Hamur bitene kadar tıpkı süreci uygulayın.
  3. Ben 2 farklı yıldız papatya kalıp kullandım.
  4. Ve yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış fırında 30 35 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerini fazla kızartmayın.
  6. Fırından çıkınca birinci sıcaklığı geçince soğuk şerbeti ek edip üzerini kapatalım ve dinlenmeye bırakalım. Konuk gelmeden bir gece evvelce yaparsanız daha hoş şerbetini çeker ve dinlenir. Afiyet bal şeker olsun. ????‍♀️.
Not: şayet hepsini tüketemez yada fazla gelir ise  şerbetlemeden fırından çıkınca soğusun ve saklama kabına koyun olağan buzdolabının alt çekmecesinde 3 4 hafta saklayıp şerbatin yarı ölçüsünü yapıp kurabiyeleri hafif ısıtıp soğuk şerbet yapıp tüketebilirsiniz. Ben öylede yaptım çok hoş oldu.

İrmikli Yıldız Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
981,728Mesajlar
29,801Kullanıcılar
ugurturkerSon üye
Üst Alt