İrmiksiz Lokum Şekerpare (Buzluğa Da Konulabilir) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
İrmiksiz Lokum Şekerpare (Buzluğa Da Konulabilir) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurundan başlayın ve pudra şekerini ,yağını ,yumurtasını ,kabartma tozunu derin kapta çırpıcı tel yardımıyla karıştırın.
- Karışıma unu eklemeye başlayın kontrollü ekleyerek kurabiye hamuru elde edin.
- Hamurumuz toparlandığında ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verin ve üzerine fındık fıstık ya da ceviz batırın.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirin.
- Altı ve üstü pembeleşince fırından tatilinizi alın ve soğumaya bırakın.
- Tatlınız soğuduktan sonra şerbetin malzemelerini( limon hariç ) tencereye koyun ve kaynayana kadar karıştırmayın.
- Kaynadıktan sonra içine 5-6 damla limon suyu kaynatın ve son olarak şekerpare soğuk şerbet sıcak olacak şekilde tatlınızın üzerine şerbeti dökün ve 1 saat bekledikten sonra bile afiyetle yiyin.
- Dilerseniz şerbetlemeden önce şekerparenin birazını ayırıp buzluğa da koyabilirsiniz.