İrmiksiz Şekerpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarışını ayır)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram margarin (Tereyağıda dur)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-4,5 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 5-6 damla limon
İrmiksiz Şekerpare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi tencereye alıyoruz ve kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dk daha kaynatıyoruz, limonu koyup 3 dk daha kaynatıyoruz.
- Daha sonra şerbeti soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Ardından bir kaba yumurtaları kırıyoruz, birinin sarısını ayırıyoruz, bu sarıyı hamura katmıyoruz çünkü kurabiyenin üzerine süreceğiz.
- Üzerine sıvı yağını ve margarini katıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra pudra şekerini kabartma tozunu vanilyayı ekleyip, üzerine ununu yavaşça eleyerek yoğuruyoruz.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve son şeklini veriyoruz.
- Ardından yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
- Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz.
- Bir çatal yardımıyla üzerlerini çiziyoruz.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz.
- Pişen şekerparelerimizin üzerine ılık şerbetini döküp, dinlendiriyoruz ve hazır dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun efendim.