İrmiksiz Şekerpare (Yarım Ölçülü) Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 su bardağı un (Aldığı kadar )
- Yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
İrmiksiz Şekerpare (Yarım Ölçülü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbetimizi şeker ve suyu karıştırıp, kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu damlatıp 7 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
- Yoğurma kabımızda yumurta ve şekerimizi karıştıralım.
- Üzerine sıvı yağı, kabartma tozunu ve denetimli formda unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Sıvıyağ sürdüğümüz pişirme kabımıza şekillendirip dizdiğimiz şekerpare hamurlarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizik atalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp sonra birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetle şerbetleyelim. Deneyenlere kolay gelsin, yiyenlere şifa olsun inşallah. ????????????????????.