![isirgan-boregi-3.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/15/isirgan-boregi-3.jpg)
Isırgan Böreği Tanımı İçin Gereçler
Hamur için;
- 1 kg un
- 3-3.5 su bardağı su
- Tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 bağ ısırgan
- 3 orta uzunluk soğan
- Pul biber
- Tuz
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Isırgan Böreği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamuru yoğuruyoruz biraz dinlenmesi lazım orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz .
- Üzerini kapatıp iç harcımızı hazırlamaya geçiyoruz öncelikle soğanları yemeklik formda küçük küçük doğruyoruz.
- İçerisine baharatları sıvı yağ ve salça koyup karıştırıyoruz en son temizlemiş ve yıkamış olduğumuz ısırganı koyup ısırganlar uygunca solana kadar karıştırıyoruz .
- İç harcımız da hazır oklava yardımıyla yuvarlak açtığımız hamurumuzun içerisine harcımızı koyup d formunda katlayıp kenarını kesiyoruz ve isteğe nazaran tavada yahut saçta pişiriyoruz afiyet olsun.