Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Isırgan Böreği

Isırgan Böreği
0
84

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
isirgan-boregi-3.jpg

Isırgan Böreği Tanımı İçin Gereçler


Hamur için;
  • 1 kg un
  • 3-3.5 su bardağı su
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
  • 2 bağ ısırgan
  • 3 orta uzunluk soğan
  • Pul biber
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Isırgan Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru yoğuruyoruz biraz dinlenmesi lazım orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz .
  2. Üzerini kapatıp iç harcımızı hazırlamaya geçiyoruz öncelikle soğanları yemeklik formda küçük küçük doğruyoruz.
  3. İçerisine baharatları sıvı yağ ve salça koyup karıştırıyoruz en son temizlemiş ve yıkamış olduğumuz ısırganı koyup ısırganlar uygunca solana kadar karıştırıyoruz .
  4. İç harcımız da hazır oklava yardımıyla yuvarlak açtığımız hamurumuzun içerisine harcımızı koyup d formunda katlayıp kenarını kesiyoruz ve isteğe nazaran tavada yahut saçta pişiriyoruz afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,161Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt