Isırgan Otlu Gözleme (Sabah Yada İkindi Kahvaltınıza) Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram ısırgan otu
- 100 gr (bir tutam) ıspanak olmasa da olur
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 50gr beyaz peynir
- 3 adet yufka
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- Çay kaşığının ucuna acı pul biber(arzu ederseniz)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Isırgan otu elinizi yakabilir kesinlikle eldiven kullanın yıkarken ve doğrarken
Isırgan Otlu Gözleme (Sabah Yada İkindi Kahvaltınıza) Tanımı Yapılışı
- Tavamıza bir ölçü zeytinyağı konur, ısınınca yemeklik doğranmış soğanlar ek edilerek kavrulur.
- Uygunca yıkanıp doğranan ısırgan otu ve ıspanak lar ek edilir yeterlice sotelenir.
- Tuz karabiber ve pul biber ek edilerek altı kapatılır.
- Öteki tarafta yufkalar ikiye bölünür.Her yarım yufka zeytinyağı ile yağlanır.
- Evvel ısırgan otlu harç serpiştirilir.
- Üzerine beyaz peynir iki uzun taraftan yufkalar kapatılır ortaları yağlanır.
- Uzun taraftan birinci kesimin üçte ikisi katlanır üçte biri aykırı çevrilerek art tarafa katlanır ki ortadaki yufka altta kalıp ince olmasın ve her iki tarafı da eşit biçimde pişsin.
- Her katlamadan evvel yufkanın ortalarına kesinlikle zeytinyağı sürülür.
- İki uçta iki farklı tarafında kalacak, yufkanın ortası tekrar ortada olacak. Fotoğraflar da görebilirsiniz.
- Kızdırılmış yanmaz tavaya hazırlanan gözlemelerimiz koyularak ocağın altı kısılır.
- Artlı önlü pişen gözlemeleri tereyağı sürülürek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun .