Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Isırgan Otlu Gözleme (Sabah Yada İkindi Kahvaltınıza)

Isırgan Otlu Gözleme (Sabah Yada İkindi Kahvaltınıza)
0
111

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
isirgan-otlu-gozlemesabah-ya-da-ikindi-kahvaltiniza.jpg

Isırgan Otlu Gözleme (Sabah Yada İkindi Kahvaltınıza) Tanımı İçin Materyaller

  • 200 gram ısırgan otu
  • 100 gr (bir tutam) ıspanak olmasa da olur
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 50gr beyaz peynir
  • 3 adet yufka
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığının ucuna acı pul biber(arzu ederseniz)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Piştikten sonra üzerine sürmek için
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Isırgan otu elinizi yakabilir kesinlikle eldiven kullanın yıkarken ve doğrarken

Isırgan Otlu Gözleme (Sabah Yada İkindi Kahvaltınıza) Tanımı Yapılışı

  1. Tavamıza bir ölçü zeytinyağı konur, ısınınca yemeklik doğranmış soğanlar ek edilerek kavrulur.
  2. Uygunca yıkanıp doğranan ısırgan otu ve ıspanak lar ek edilir yeterlice sotelenir.
  3. Tuz karabiber ve pul biber ek edilerek altı kapatılır.
  4. Öteki tarafta yufkalar ikiye bölünür.Her yarım yufka zeytinyağı ile yağlanır.
  5. Evvel ısırgan otlu harç serpiştirilir.
  6. Üzerine beyaz peynir iki uzun taraftan yufkalar kapatılır ortaları yağlanır.
  7. Uzun taraftan birinci kesimin üçte ikisi katlanır üçte biri aykırı çevrilerek art tarafa katlanır ki ortadaki yufka altta kalıp ince olmasın ve her iki tarafı da eşit biçimde pişsin.
  8. Her katlamadan evvel yufkanın ortalarına kesinlikle zeytinyağı sürülür.
  9. İki uçta iki farklı tarafında kalacak, yufkanın ortası tekrar ortada olacak. Fotoğraflar da görebilirsiniz.
  10. Kızdırılmış yanmaz tavaya hazırlanan gözlemelerimiz koyularak ocağın altı kısılır.
  11. Artlı önlü pişen gözlemeleri tereyağı sürülürek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun ❤️.
 

Similar threads

Isırgan Otlu Maden Sulu Börek Tarifi İçin Malzemeler *Bir demet ısırgan otu *100 gram peynir *4 yufka *Maden suyu Üzeri için; *Bir kase yoğurt bir yumurta sarısı Isırgan Otlu Maden Sulu Börek Tarifi Yapılışı Küçük küçük doğranmış ısırgan otu tencerede iyice serdirilir Bir kaba alıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Isırgan otlu börek daha önce tatmadıysanız denemenizi tavsiye ederiz Bu İzmir şehrimize ait yöresel lezzetlerden birisidir Isırgan otlu böreğin hem hazırlanması, hem de lezzeti, ıspanaklı böreğe benzer Hatta arzu edenler tarifini vereceğimiz ısırgan otlu el açması böreği yaparken sadece ısırgan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Hazır Yufkadan Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler İçi için; 500-600 gram pırasa1 adet havuçYarım çay bardağı zeytinyağı1 çay bardağı süt1,5 tatlı kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiber Sos gereçleri; 1 su bardağı sütYarım çay bardağı zeytinyağı2 yemek kaşığı un1 tane maden suyu5 adet yufka...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
Eskişehirin Yöresel Yemekleri, Toğga Çorbası: Et suyu ile pirinç kaynatılır Yumuşayınca öbür bir kapta un, yumurta ve yoğurt suyla ezilerek çorbaya katılır Kaynayınca tereyağ, kımızı biber ve nane kızdırılarak dökülür Aynı çorba göce kaynatılarak yapılırsa göce çorbası adını alır Miyane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
YEMEK ÖĞÜNLERİ 1 Kuşluk Yemeği : Eskiden Konya'da iki öğün yemek yemek yenirdi Kuşluk ve akşam yemekleri Kuşluk yemeği öğle yemeğinden iki saat önce yenirdi 2 Öğlen Yemeği : Hafif yiyecekler yenen öğün 3 Akşam Yemeği : Aksam namazından sonradan yenirdi Kisin uzun gecelerde yenirdi 4 Yat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt