Resimli Isırgan Borek Tarifi
Isırgan Borek nasıl yapılır
Isırgan Borek malzemeleri
Malzemeler :
500 grısırgan otu
1 tutam ıspanak
1 soğan
Beyaz peynir
Tuz, karabiber
3 yufka
1 yumurta
Sıvıyağ
imagesisirganliborektarifiresimli5ad44f670b5a8
Hazırlanışı :
Isırgan otunu, ıspanağı ve soğanı doğrayarak bir karıştırma kabına alın Uzerine tuz ve karabiber ekleyerek iyice ovalayın Bir sure bekleterek suyunu salmasını bekleyin Suyunu bırakınca sıkın Daha sonra uzerine beyaz peyniri de ilave ederek karıştırın
Yufkayı tezgaha yayın ve 2 ye kesin Her iki parcanın uzun kısmına ic harctan koyarak gul boreği şeklinde sarın Butun yufkalar icin aynı işlemi uygulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin Uzerine cırpılmış yumurta ve sıvıyağ karışımını surerek 180 derecede pişmeye bırakın
Isırgan Borek nasıl yapılır
Isırgan Borek malzemeleri
Malzemeler :
500 grısırgan otu
1 tutam ıspanak
1 soğan
Beyaz peynir
Tuz, karabiber
3 yufka
1 yumurta
Sıvıyağ
imagesisirganliborektarifiresimli5ad44f670b5a8
Hazırlanışı :
Isırgan otunu, ıspanağı ve soğanı doğrayarak bir karıştırma kabına alın Uzerine tuz ve karabiber ekleyerek iyice ovalayın Bir sure bekleterek suyunu salmasını bekleyin Suyunu bırakınca sıkın Daha sonra uzerine beyaz peyniri de ilave ederek karıştırın
Yufkayı tezgaha yayın ve 2 ye kesin Her iki parcanın uzun kısmına ic harctan koyarak gul boreği şeklinde sarın Butun yufkalar icin aynı işlemi uygulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin Uzerine cırpılmış yumurta ve sıvıyağ karışımını surerek 180 derecede pişmeye bırakın