İşkembe Çorbası Üzere Tavuk Suyu Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo tavuk baget ( Yalnızca göğüs etinden de olur)
- Yarım limon
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- Tereyağı
- Tuz
- Toz biber
- 4 diş sarımsak
İşkembe Çorbası Üzere Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuklar yalnızca tuz eklenerek haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzekle süzülerek diğer bir kaba alınır. Tavuk modülleri küp küp doğranır.
- Akabinde terbiyesi hazırlanır. Terbiyesi için öteki bir kaba bir su bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un ve yarım limon karıştırılır.
- Süzülen su bir tencereye alınır bir defa daha kaynatılır ve üzerine terbiye ek edilir. Terbiye ile de karıştırarak tekrar kaynaması sağlanır.
- Üzerine kesilen tavuklar atılır bir kere daha kaynatılır. 4 diş sarımsak rendelenir ve üzerinden atılır bir taşım daha kaynatılır.
- Üzerine tekrar öbür bir tavada tereyağı ve toz biber kavrulur kavrulan tereyağlı toz biber sosu çorbanın üzerine ek edilir. Afiyet olsun.