İşkembe Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo işkembe
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı limonsuyu
İşkembe Çorbası Tanımı Yapılışı
- Hazır temizlenmiş işkembeyi uygunca yıkayıp küp küp keselim.
- Düdüklü tencereye alıp işkembenin üzerini 6 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirmeye bırakalım. Yaklaşık 1 saat pişirdim.
- Terbiyesi için tereyağını eritip üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurdum ve soğumaya bıraktım.
- Soğuyunca yoğurt, yumurta sarısı ve limonsuyunu ekleyip uygunca çırptım.
- Çırptığım terbiyeye pişen işkembe suyundan 2 kepçe alarak terbiyeye ekleyerek güzelce çırpmaya devam ettim.
- Terbiyeyi süratlice çorbaya ek edip kaynayana kadar daima karıştırıp tuz ek ettim.
- 5 dk kısık ateşte kaynatıp servise hazır edelim.