Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İşkembe Çorbası

İşkembe Çorbası
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
iskembe-corbasi.jpg

İşkembe Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 1,5 kilo temizlenmiş işkembe
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
  • Su
  • Tuz

İşkembe Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İşkembe güzelce ılık suyla yıkanır.
  2. Ilık suyun içine sirkenin yarısı tuz konup onbeş dakika bekletilir.
  3. Daha sonra sıcak su ile yıkanıp su ile düdüklüde haşlanır.
  4. Başka tarafta bir tencereye yağ un konur kavrulur un kokusu gidinceye kadar kavurmaya devam edilir.
  5. İçine su ek edilir.
  6. İşkembenin suyu da ek edilir.
  7. Pütürlük olduysa blendırla çırpılır.
  8. Daha sonra işkembeler küçük küçük doğranmış işkembe ek edilir.
  9. İçine sarımsak konulur kaynamaya bırakılır.
  10. Tuz konulur kaynadıktan sonra başka tarafta kırmızı biber yağ bir tavada kızdırılıp çorbanın içine dökülür.
  11. Bir taşım daha kaynatıp altı kapatılır.
  12. Çorba kaşesine konulup içine sirke limon sıkılıp afiyetle yenilir kış günü tercih edilir.
İşkembe Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,501Konular
982,605Mesajlar
30,361Kullanıcılar
moetiSon üye
Üst Alt