İşkembe corbası tarifi İşkembe corbası nasıl yapılır
Terbiye Malzemeleri:
1 Yemek Kaşığı tepeli Un 12 yarım Limon Suyu 2 Adet Yumurta Sarısı 1 Cay Bardağı Soğuk Su
Terbiyenin Hazırlanması:
İşkembeler haşlandıktan sonra, bir kap icerisine 1 yemek kaşığı tepeli un, 2 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu, 1 cay bardağı soğuk su katılacak ve bir guzel cırpılacak Karışım kabı icerisinde bekletilecek
Duduklu tencereye işkembe parcalarını, 1 diş soyulmuş butun sarımsak, 14 kabuklu limon parcası, 1 tatlı kaşığı tuz, 12 su bardağı su konulacak, duduklunun kapağı kapatılacak Duduklu tencerede işkembe parcaları yumuşayıncaya kadar pişirilecek Haşlanan işkembe parcaları bir kap icerisine alınacak Tencerede kalan işkembe suyu ocakta tekrar kaynatılacak İşkembe parcaları tercihinize gore kucuk veya iri doğranacak Doğranan parcalar tencereye aktarılacak
Tencere kaynadıktan sonra, bir kepce işkembe suyu alınacak ve terbiye icerisine ilave edilecek, karıştırılacak Bu karışım tencereye katılacak ve karıştırılacak Tencere 5 dakika sure ile tekrar kaynatılacak ve ocak sondurulecek 1 yemek kaşığı tereyağı eritilecek, uzerine 1 cay kaşığı pul biber ilave edilecek yakılmadan kavrulacak, bu karışım corbanın uzerine dokulecek Ezilmiş sarımsak ve sirke karışımı ile işkembe corbanızı servis edebilirsiniz
Terbiye Malzemeleri:
1 Yemek Kaşığı tepeli Un 12 yarım Limon Suyu 2 Adet Yumurta Sarısı 1 Cay Bardağı Soğuk Su
Terbiyenin Hazırlanması:
İşkembeler haşlandıktan sonra, bir kap icerisine 1 yemek kaşığı tepeli un, 2 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu, 1 cay bardağı soğuk su katılacak ve bir guzel cırpılacak Karışım kabı icerisinde bekletilecek
Duduklu tencereye işkembe parcalarını, 1 diş soyulmuş butun sarımsak, 14 kabuklu limon parcası, 1 tatlı kaşığı tuz, 12 su bardağı su konulacak, duduklunun kapağı kapatılacak Duduklu tencerede işkembe parcaları yumuşayıncaya kadar pişirilecek Haşlanan işkembe parcaları bir kap icerisine alınacak Tencerede kalan işkembe suyu ocakta tekrar kaynatılacak İşkembe parcaları tercihinize gore kucuk veya iri doğranacak Doğranan parcalar tencereye aktarılacak
Tencere kaynadıktan sonra, bir kepce işkembe suyu alınacak ve terbiye icerisine ilave edilecek, karıştırılacak Bu karışım tencereye katılacak ve karıştırılacak Tencere 5 dakika sure ile tekrar kaynatılacak ve ocak sondurulecek 1 yemek kaşığı tereyağı eritilecek, uzerine 1 cay kaşığı pul biber ilave edilecek yakılmadan kavrulacak, bu karışım corbanın uzerine dokulecek Ezilmiş sarımsak ve sirke karışımı ile işkembe corbanızı servis edebilirsiniz