İşkembe Ve Mumbar Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 1 ekip temizlenmiş koyun işkembe ve bağırsağı
- 3 su bardağı pirinç
- 300 gram doğranmış iç yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Maydanoz
İşkembe Ve Mumbar Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcı için gerekli gereçleri uygun bir kabın içerisinde hazırlayalım.
- Daha sonra bağırsağın yağlı olan dış yüzeyi dışta olacak formda tutulur, uç kısmı biraz içeriye gonderilerek doldurmaya başlanır.
- Doldurdukça bağırsak aykırı yüz olmaya başlar.
- Doldurma esnasında ve sonrasında hijyen açısından aksi yüz bağırsağın iç kısmının, şimdi doldurmamış bağırsaklarla temas etmemesi gerekir.
- Doldurma süreci tamamlandıktan sonra ucunu iple bağlayıp düdüklü tencereye alalım.
- İşkembesi için;İşkembeleri istediğimiz büyüklükte kesime bölüp bir tarafı açık kalacak formda dikiyoruz.
- Açık kalan kısımdan iç harcımızı doldurup o kısmı da dikip kapatıyoruz ve mumbarların üzerine koyuyoruz.
- Son olarak üzerini geçecek kadar su ve yeteri kadar tuz atıp 1 yahut 1, 5 saat pişmeye bırakalım. Afiyet olsun ????Not: biz işkembeyi pak alsak bile bir kaç defa velhasıl içimize sinene kadar sudan geçirip yıkıyoruz ????.