Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İşkembe Ve Mumbar Dolması

İşkembe Ve Mumbar Dolması
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
iskembe-ve-mumbar-dolmasi.jpg

İşkembe Ve Mumbar Dolması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 ekip temizlenmiş koyun işkembe ve bağırsağı
  • 3 su bardağı pirinç
  • 300 gram doğranmış iç yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Maydanoz

İşkembe Ve Mumbar Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle iç harcı için gerekli gereçleri uygun bir kabın içerisinde hazırlayalım.
  2. Daha sonra bağırsağın yağlı olan dış yüzeyi dışta olacak formda tutulur, uç kısmı biraz içeriye gonderilerek doldurmaya başlanır.
  3. Doldurdukça bağırsak aykırı yüz olmaya başlar.
  4. Doldurma esnasında ve sonrasında hijyen açısından aksi yüz bağırsağın iç kısmının, şimdi doldurmamış bağırsaklarla temas etmemesi gerekir.
  5. Doldurma süreci tamamlandıktan sonra ucunu iple bağlayıp düdüklü tencereye alalım.
  6. İşkembesi için;İşkembeleri istediğimiz büyüklükte kesime bölüp bir tarafı açık kalacak formda dikiyoruz.
  7. Açık kalan kısımdan iç harcımızı doldurup o kısmı da dikip kapatıyoruz ve mumbarların üzerine koyuyoruz.
  8. Son olarak üzerini geçecek kadar su ve yeteri kadar tuz atıp 1 yahut 1, 5 saat pişmeye bırakalım. Afiyet olsun ????Not: biz işkembeyi pak alsak bile bir kaç defa velhasıl içimize sinene kadar sudan geçirip yıkıyoruz ????.
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,605Kullanıcılar
arfelaSon üye
Üst Alt