Resimli İşkembeli Nohut Yahnisi Tarifi
İşkembeli Nohut Yahnisi nasıl yapılır,
İşkembeli Nohut Yahnisi yemek tarifi
İşkembeli Nohut Yahnisi
Malzemeler
700 gr İşkembe
2 su bardağı nohut
1 corba kaşığı salca
1 corba kaşığı tereyağı
2 soğan
1 domates
4 sivri biber
tuz
karabiber
Hazırlanışı
İşkembeyi temizleyip ılık suyla iyice yıkayın Tencerede uzerini iki parmak gecene kadar su doldurun Bir taşım kaynattıktan sonra suzup yıkayın ve tekrar uzerini dort parmak gecene kadar soğuk su doldurun İcine aromatik malzeme olarak, bir adet parcalanmış soğan, uc diş sarmısak, yarım limon suyu, bir corba kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyin 24 saat arası (yumuşayana kadar) yavaş yavaş kaynatın Pişerken suyu eksilirse, su ilave edin ve uzerinde oluşan kopukleri alın
Bir gun onceden ıslattığınız nohutu yıkayıp bir tencereye koyun Uzerini iki parmak gecene kadar soğuk su doldurup bir taşım kaynatın ve suzun Tekrar uzerini dort parmak gecene kadar soğuk su doldurup kapağını kapatın Yavaş yavaş kaynatarak bir saat civarında, nohutlar yumuşayana kadar pişirin ve sonra suzun İki adet soğanı soyup ince ince doğrayın Sivri biberi temizleyip yuvarlak şekilde dilimleyin Dmatesi soyduktan sonra fındık buyukluğunde kesin İşkembeyi sudan alarak 3 cm uzunluğunda ve 1 cm eninde parcalara doğrayın Diğer bir yanda bir tencerede soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurun Sivri biber, domates ve salcayı ekleyip 2 dakika daha kavurun Nohut, işkembe, tuz, biber ve bir litre (beş su bardağı) işkembe suyu ilave edip yavaş yavaş 20 dakika kaynatın
Afiyet Olsun
imagesiskembelinohutyahnisitarifiresimli5ad4211b94b23
İşkembeli Nohut Yahnisi nasıl yapılır,
İşkembeli Nohut Yahnisi yemek tarifi
İşkembeli Nohut Yahnisi
Malzemeler
700 gr İşkembe
2 su bardağı nohut
1 corba kaşığı salca
1 corba kaşığı tereyağı
2 soğan
1 domates
4 sivri biber
tuz
karabiber
Hazırlanışı
İşkembeyi temizleyip ılık suyla iyice yıkayın Tencerede uzerini iki parmak gecene kadar su doldurun Bir taşım kaynattıktan sonra suzup yıkayın ve tekrar uzerini dort parmak gecene kadar soğuk su doldurun İcine aromatik malzeme olarak, bir adet parcalanmış soğan, uc diş sarmısak, yarım limon suyu, bir corba kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyin 24 saat arası (yumuşayana kadar) yavaş yavaş kaynatın Pişerken suyu eksilirse, su ilave edin ve uzerinde oluşan kopukleri alın
Bir gun onceden ıslattığınız nohutu yıkayıp bir tencereye koyun Uzerini iki parmak gecene kadar soğuk su doldurup bir taşım kaynatın ve suzun Tekrar uzerini dort parmak gecene kadar soğuk su doldurup kapağını kapatın Yavaş yavaş kaynatarak bir saat civarında, nohutlar yumuşayana kadar pişirin ve sonra suzun İki adet soğanı soyup ince ince doğrayın Sivri biberi temizleyip yuvarlak şekilde dilimleyin Dmatesi soyduktan sonra fındık buyukluğunde kesin İşkembeyi sudan alarak 3 cm uzunluğunda ve 1 cm eninde parcalara doğrayın Diğer bir yanda bir tencerede soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurun Sivri biber, domates ve salcayı ekleyip 2 dakika daha kavurun Nohut, işkembe, tuz, biber ve bir litre (beş su bardağı) işkembe suyu ilave edip yavaş yavaş 20 dakika kaynatın
Afiyet Olsun
imagesiskembelinohutyahnisitarifiresimli5ad4211b94b23