
İşkembeli Nohut Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram temizlenip doğranmış işkembe
- 4 su bardağı nohut ( akşamdan ıslatılmış)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet kurutulmuş chili biber
- 400 ml domates suyu
- 1 adet kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
İşkembeli Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı
- Yemeklik doğranan soğanları ve ince parmak formunda doğranan havuçları ısıtılmış yağda hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Üzerine minik doğradığınız işkembeleri ek edin kısık ateşte 5 dakika çevirin.
- Domates suyunu, akşamdan ıslatılıp suyu süzülen nohutları, baharatları, şekeri ve iri doğranan kurutulmuş chili biberleri ekleyip 1-2 dakika karıştırın.
- Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ek edin.
- Düdüklü tencereyi uygun basınç programına alıp yaklaşık 20 dakika pişirin ve ocağın altını kapatın.
- Basıncı salmadan 5 dakika dinlendirin.