İskender Tadında Köfte İskender Tanımı İçin Materyaller
Kıyma İçin
- Yarım kilo az yağlı kıyma
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı galeta unu
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 pide ekmek
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kasığı ucu karabiber
- 1 çay kaşığı şeker
İskender Tadında Köfte İskender Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sosu yapıyoruz bütün materyalleri koyuyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 2 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Ekmekleri kesiyoruz tereyağında tavada hafif kızartıyoruz. Kıyma için bütün gereçleri koyuyoruz.
- Soğanı robottan geçiriyoruz suyu sıkmış biçimde ekliyoruz düzgünce yoğuruyoruz en aşağı 4 saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen kıymayı elimizi suya batırıp köfte haline getirip, 2 yemek kaşığı yağ koyup tavaya kısık ateşte pişiriyoruz.
- Daha sonra son olarak tabağa ekmekleri dizip üzerine köfteleri en sonda sosu döküyoruz. Bu kadar deneyenlere şimdiden afiyet olsun