İskender Tarifi İçin Malzemeler
- Hazır et döner
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
- 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet et bulyon
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Küçük küçük doğranmış sıcak pide
- 1-2 kaşık yoğurt
- Sumak
- Közlenmiş domates ve biber
İskender Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sos için bir tavada zeytinyağı ve tereyağını eritip salçayı ilave edin.
- Yaklaşık 1 dakika boyunca kavurup salçayı açmak için sıcak su ilave edin.
- Ardından tuzu ve baharatlarını ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
- Pidelerimizi küçük küçük doğrayıp tavada ısıtın.
- Pideleri tabağa alıp üzerine salçalı sostan gezdirin.
- Pidelerin üzerine dönerleri koyun.
- Son olarak tereyağını kızdırıp yemeğin üzerine dökün.
- Tabağın kenarına 1-2 kaşık yoğurt ve göre közlenmiş biber ve domatesle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.