İskilip Böreği (Su Böreğine En Yakın Börek) Tarifi İçin Malzemeler
- 5,5 su bardağı un
- 2 su bardağından 1 parmak eksik ılık su (Her unun kalitesine göre su miktarı değişebilir kontrollü olun
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tane yumurta
- 1 ,5 su bardağı yoğurdun susuz yerinden yoğurt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı silme tuz
- 500 gr beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
İskilip Böreği (Su Böreğine En Yakın Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle genişçe bir kabın içine unumuzu ekleyelim, tuzumuzuda unumuzun üzerine ekleyelim, ortasına bir havuz açıp, mayamızı ekleyip ılık suyumuzu önce bir bardağını ekleyelim.
- İkinci bardağınıda kontrollü bir şekilde ekleyip kulak memesi yumuşaklığından biraz ser bir hamur hazırlayalım ve 3 veya 4 dakika daha yoğurup özlü bir hamur elde edelim.
- İki katına çıkana kadar ılık ortamda üstünü kapatıp mayalandıralım.
- Diğer yandan iç malzemesini hazırlayalım maydanozumuzu doğrayıp peynirimize ekleyelim sosunuda genişçe bir kabın içine bütün malzemeleri ekleyip iyice çırpıp hazırlayalım.
- Ben bir saat bekledim mayalanması için.
- Mayalanan hamurumuzu 9 eşit parçaya bölelim yağlı kağıt serili tepsimizi hazırlayalım. Tepsinin büyüklüğü 40 santim.
- Bezelerimizi un serpmiş olduğumuz tepsiye birbirine değmeden bırakalım üstüne temiz bir poşet geçirip, tek tek açmaya başlayalım.
- İlk bezemizi bolca un serpmiş olduğumuz masaya alıp önce merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıp, daha sonra oklavayla açmaya başlayalım.
- İlk bezemizi tepsiye yerleştirip, sosumuzdan üstüne gezdirelim kaşığının tersiyle çok bastırmadan sürelimki hamurlar birbirine yapışmasın.
- Üç katını açıp, her kata sosu sürüp üçüncü katta peynirli iç harcımızıda serpiştirelim. Bezelerimizi açıp ara katlarına tekrar sos sürüp altıncı katına tekrar sos sürüp, peynirli harcımızı serpiştirelim.
- En son katınada sos sürüp 1 saat resimdeki gibi tepsi mayası aldıralım 230 derecelik alt üst ayarda 35 dakika kontrollü bir şekilde aşağıda ikinci katta pişirelim.
- Pişme aşamasında çok şişiyor 20 dakika sonra fırını açıp resimdeki gibi bıçak yardımıyla bazı yerleri delelimki içine kadar pişsin pişen böreğimiz ilk sıcaklığı gittikten sonra servis yapabilirsiniz servise hazır.