![islak-cocostar-kurabiye.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/14/islak-cocostar-kurabiye.jpg)
Islak Cocostar Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 125 gram margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı su
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta beyazı
- 1 yemek kaşığı süt
Islak Cocostar Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak şerbeti için; şekeri ve suyu tencereye alıp ocağa alalım. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; margarin, şeker, yumurta ve sıvı yağı bir kaba alıp güzelce karıştıralım. Daha sonra kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip denetimli formda unu ek ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
- İç harcı için; hindistan cevizi, pudra şekeri, 1 yumurta beyazı ve 1 y. K sütü güzelce yoğurduktan sonra misket büyüklüğünde minik toplar yapalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp elimizle biraz açtıktan sonra içine hindistan cevizli toplardan koyup kapatalım ve avuç içimizle bastırmadan yuvarlak form verelim.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizip evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri bir 5 dakika ılıdıktan sonra soğuk şerbetin içine atıp gerili önlü ıslatalım ve fazla bekletmeden çabucak çıkaralım çok beklediği vakit kurabiyeler dağılabilir.
- Son olarak üzerini dileğiniz biçimde süsleyip biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.