Islak Elmalı Kurabiye (Müptelası Olacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4 adet orta uzunluk kırmızı elma
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 damla limon
- Hindistan cevizi
Islak Elmalı Kurabiye (Müptelası Olacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp kenara soğumaya bırakalım.
- Hamuru için un,kabartma tozu ve karbonat hariç materyalleri karıştıralım.
- Sonra unu yavaş yavaş ek edip yoğurmaya başlayalım,unla bir arada kabartma tozu ve karbonatı ek edelim.Un için ölçü veremiyorum zira hamur ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında ve katiyetle denetimli ek edilmeli.
- İç harcı için elmaları rendeyelim.4 yemek kaşığı şekeri ilave edip kısık ateşte kendi suyunu saldığı için elmalar su ek etmeden yaklaşık 10 dk pişirelim, indirince tarçını ek edelim.
- Toparladığımız hamuru avuç büyüklüğünde açıp yarım tatlı kaşığı iç harcımızdan koyup hamuru yuvarlayarak kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli biçimde pişirelim. ( her fırın pişirme mühleti tıpkı olmayabilir elbette).
- Pişen kurabiyemizi birinci sıcaklığı çıkınca evvel şerbete akabinde hindistan cevizine bulayalım.Bu kusursuz lezzet favoriniz olacak eminim. .