Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Islak Elmas Kurabıye (Yumuşacık Lezzet)

Islak Elmas Kurabıye (Yumuşacık Lezzet)
0
27

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
islak-elmas-kurabiye-yumusacik-lezzet.jpg

Islak Elmas Kurabıye (Yumuşacık Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200gr tereyağ (Margarin)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (Yumuşak hamur olacak)
Etrafını bulamak için
  • Beyaz haşhaş ve toz şeker
Şerbeti için
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
Üzeri için
  • Çikolata sosu

Islak Elmas Kurabıye (Yumuşacık Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Oda ısısındaki tereyağımızı yoğurma kaba alalım.
  2. Üzerine bütün malzemeleri alalım karıştıralım kontrollü şekilde unumuzu ekleyelim yumuşak hamur elde edelim.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar alalım yuvarlayıp etrafını toz şekere bulayalım (isteyen mavi veya beyaz haşhaşa bulayabilir)
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
  5. Kurabiyelerimizi parmağımızla birazcık çukur olması için bastıralım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirelim fırından alalım soğuması için bekletelim.
  7. Şerbetimiz için sütümüzü şekerimizi ısıtalım eritelim kaynamasına gerek yok. Şerbetimiz ılık olsun
  8. Kurabiyelerimizi içinde alt üst yaparak ıslatalım servis tabağına alalım.
  9. Üzerine isteyen çikolata sosu fındık kreması ile süsleyebilirsiniz. Kurabiyelerimiz servise hazırdır. Afiyet olsun .
Islak Elmas Kurabıye (Yumuşacık Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,239Mesajlar
30,153Kullanıcılar
hxhdbdbsbdzbSon üye
Üst Alt