Islak Kakolu Browni Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 3 yemek kaşığı kakao (25-30 gram kadar)
- 125 gram tereyağı (Tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı şeker (Yarısı toz şeker yarısı pudra şekeri olacak şekilde)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağından biraz fazla toz şeker
- 3 çay bardağı su
- Limon suyu (1-2 damla yeterli)
Islak Kakolu Browni Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Şerbet için su ve şekeri ocağa koyup karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca, orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın.
- Birkaç damla limon suyunu sıkıp, soğumaya bırakın. Mümkünse buzdolabında bir saat bekletin.
- Kurabiye gereçlerini un hariç bir kapta karıştırın. Tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Karışıma unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Kıvamı yumuşak ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun.
- Ceviz boyutunda yuvarlayarak kurabiyeleri tepsiye dizin.
- Evvelden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika civarı pişirin. Piştiklerinde üzerlerinin çatladığını göreceksiniz.
- Kakaolu kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbete batırın.Şerbeti uzun müddet bekletmenize gerek yok.
- Şerbete daldırın, heryerinin şerbet aldığına emin olup süratlice çıkarın. Birinci denediklerinizin şerbeti nasıl çektiğini denetim edin. Duruma nazaran daldırma mühletini ayarlamanızı tavsiye ederim.
- Servis tabağınıza dizip üzerlerini isteğinize nazaran süsleyin.
- Ben hindistan cevizi döktüm. Dövülmüş fındık-fıstık da eklenebilir.
- Tabağın üzerini kapatıp bir gece kadar dinlendirin. Kurabiyelerinizi içi yumuşacık ıslak kek üzere olacaktır.