Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Islak Kek (Baton Kek Kalıbında)

Islak Kek (Baton Kek Kalıbında)
0
45

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
islak-kek-baton-kek-kalibinda.jpg

Islak Kek (Baton Kek Kalıbında) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya, kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un
Sosu için:
  • 1 yahut 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
Süslemek için;
  • İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz

Islak Kek (Baton Kek Kalıbında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta, tozşeker mikserle 3/4 dakika çırpın. Daha sonra süt, sıvı yağ, koyup mikserle çırpın.
  2. Akabinde elenmiş kabartma tozu, vanilya, kakao, un ekleyip güzelce çırpın en son spatula ile biraz daha karıştırın baton kalıba pişirme kağıdı serin harımızı dökelim.
  3. Evvelden ısıtılmış fırında 170 derece birinci 30 dakika fırın kapağını açmayın ki kek kabarsın pişip pişmediğini kürdan pak çıkana kadar pişirin.
  4. Sosu için bütün materyalleri ekleyin daima karıştırarak sosu kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  5. Kek pişince fırından alıp birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyin kekin üzerine kürdan yardımıyla delikler açın sosu üzerine eşit formda dökelim.
  6. Kaşığın sapıyla kenardan sosunu çekmesini sağlayın ve bekleyin kalıptan dikkatlice çıkarıp dilimleyip afiyetle tüketiyoruz.
Püf noktası: İsterseniz sosun hepsini kekin üzerine dökmeye bilirsiniz servis edeceksiniz vakit kekin üzerine kullanabilirsiniz.

Islak Kek (Baton Kek Kalıbında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt