
Islak Kek (Baton Kek Kalıbında) Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya, kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
- 1 yahut 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz
Islak Kek (Baton Kek Kalıbında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, tozşeker mikserle 3/4 dakika çırpın. Daha sonra süt, sıvı yağ, koyup mikserle çırpın.
- Akabinde elenmiş kabartma tozu, vanilya, kakao, un ekleyip güzelce çırpın en son spatula ile biraz daha karıştırın baton kalıba pişirme kağıdı serin harımızı dökelim.
- Evvelden ısıtılmış fırında 170 derece birinci 30 dakika fırın kapağını açmayın ki kek kabarsın pişip pişmediğini kürdan pak çıkana kadar pişirin.
- Sosu için bütün materyalleri ekleyin daima karıştırarak sosu kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Kek pişince fırından alıp birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyin kekin üzerine kürdan yardımıyla delikler açın sosu üzerine eşit formda dökelim.
- Kaşığın sapıyla kenardan sosunu çekmesini sağlayın ve bekleyin kalıptan dikkatlice çıkarıp dilimleyip afiyetle tüketiyoruz.
Islak Kek (Baton Kek Kalıbında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı