Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Islak Kek (Muhteşem Bol Soslu)

Islak Kek (Muhteşem Bol Soslu)
0
44

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
islak-kek-muhtesem-bol-soslu.jpg

Islak Kek (Muhteşem Bol Soslu) Tarifi İçin Malzemeler


Kek için:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un (Eleyerek koymanızı tavsiye ederim)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sosu için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi
  • Yeteri kadar kivi

Islak Kek (Muhteşem Bol Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Not: malzemeler oda ısısında olsun. Öncelikle şeker ve yumurtaları köpük köpük olup beyazlaşıncaya kadar çırpalım. (Unutmayın ne kadar çok çırparsak o kadar güzel kabarır kekimiz)
  2. Ardından sütü ve yağımızı ekleyelim, bir iki tur daha çırparak iç içe geçmesini sağlayalım.
  3. Unumuzu ve kakaomuzu sırayla eleyerek koyalım ve biraz daha çırpalım. Çok çırpmanıza gerek yok. Kakaoyu iyice yedirdiğinizden emin olunca bırakın.
  4. Ardından vanilya ve kabartma tozunu ilave edip bir iki tur tahta kaşık ya da spatulayla karıştıralım. Kekimizin hamuru hazır.
  5. Sıvı yağ ile yağladığımız dikdörtgen borcama kek harcımızı dökelim ve içindeki hava kabarcıklarının çıkması için borcamı bir iki defa sert bir zemine vuralım.
  6. Önceden ısıttığımız 180 derece alt üst ayarda, fırının alttan ikinci katına koyarak 30-35 dakika pişirelim. 30. dakikaya geldiğinizde bir kürdan testi yapıp, kontrol edebilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa tamamdır bu iş! ????
  7. Kekimiz pişerken bir yandan sosumuzu hazırlayalım. Bütün malzemeleri derin bir tencereye alalım ve pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
  8. Kaynadıktan sonra bir 4-5 dakika daha fokurdatıp ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım. Ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayabilirsiniz.
  9. Ne çok sıcak ne çok soğuk olacak. Serçe parmağınızla yeteri kadar ılıyıp ılımadığına bakabilirsiniz. Elinizi yakmaması yeterli.
  10. Yeteri kadar ılıyan sosumuzu, kekimiz fırından çıktıktan bir 10 dakika sonra eşit bir şekilde her tarafına dökelim. Dökmeden önce dilimlerseniz sosu daha iyi çekecektir (10 dakika dememin sebebi, kekin ilk sıcaklığının çıkması için önemli)
  11. Sos iyice çektikten sonra kivi ve hindistan cevizi ile kekimizi süsleyelim ve ıslak kekimiz servise hazır! ???? (Ben çok yakışacağını düşündüğüm için kiviyi tercih ettim, siz istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz) Fotoğraflarınızı bekliyor olacağım, afiyet şifa olsun.????
Islak Kek (Muhteşem Bol Soslu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt