
Islak Kek (Seksenli Yılların Tarifi) İçin Materyaller
Hamur için:
- 4 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- Ayıracağımız hamur harcı
- 1 su bardağı süt
Islak Kek (Seksenli Yılların Tarifi) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 yumurtayı 1 su bardağı şekerle şeker eriyene kadar çırpın.
- Üzerine 2 bardak süt ve 1 su bardağı sıvı yağ da ekleyip güzelce çırpın.
- 3 su bardağı kakaoyu da ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Bu basamakta bu karışımdan bir su bardağı alın ve kenara ayırın.
- Kalan karışıma unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.
- Geniş bir borcama yağ dökün ve havlu kağıtla hem yağlayın hem de fazla yağı alın.
- Kakaolu karışımı borcama dökün, hafif vurarak hava kabarcıklarını çıkarın.
- Kürdanla da yahut çatalla da karıştırabilir siniz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirin. Bıçakla pişip pişmediğini denetim edin.
- Fırından çıkardığınız kekin birinci sıcaklığı çıkmadan 1 bardak sütü her tarafına dökün ve çekmesini bekleyin.
- Sonra dilimleyin ve ayırdığınız bir bardak sosu kaşıkla her tarafına yayın.
- Üzerini strecleyip, dinlenmeye bırakın.
- Ben servis sırasında üzerine hindistancevizi döktüm.Şimdiden afiyet olsun.