Islak Kek Tam Tutan Az Ölçülü Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
Islak Kek Tam Tutan Az Ölçülü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kekimiz için iki yumurta ve şekeri mikserle 3-4 dk çırpıyoruz.
- Sıvı yağı sütü ekliyoruz unumuzu ekliyoruz.
- Kabartma tozu ve vanilyayı da ek edilip düşük periyotta mikserle karıştırıyoruz.
- Yağladığımız küçük uzunluk kare borcama döküyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika kadar fırının kapağını açmadan denetim ederek pişiriyoruz.
- Kürdan batırıp pişip pişmediğini anlarsınız.
- Kekimiz pişerken kakaolu sosumuzu çırpıcı ile karıştırarak pişiriyoruz. Ve soğutuyoruz.
- Kek fırından çıktıktan sonra çatalla delikler açıp sosumuzu üzerine gezdiriyoruz ve dilimliyoruz soğuyunca üzerini süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun. .