Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1. su bardağı süt
- 1. su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Bir çimdik tuz
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel fırınımızı 180 derecede fansız olarak ayarlayalım.
- Yumurtaları ve şekeri şeker büsbütün eriyene (üzeri köpük köpük olana) kadar çırpıyoruz.
- Sonra süt ve sıvı yağı ekleyip birbirine karıştırıyoruz.
- Vanilya ve kakaomuzu koyup büsbütün bir karışım elde ediyoruz.
- Bir su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz (dikkat! kıvamı olağan kek kıvamından daha sulu olacak. 6=gerek olduğunu düşünürseniz bir ölçü daha un ekleyin).
- Karışımı bir tepsiye (ben 30 cmlik tepsi kullandım) döküp 180 derecede 30-40 dk pişiriyoruz (fırına nazaran farklılık gösterdiği için kürdan testi ile pişmesini denetim edin).
- Kekin pişmesine yakın tüm sos materyallerini sos tenceremize alıp güzelce karıştıralım.
- Sonra altını açıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kekimizi çıkardıktan 5 dk sonra keki dilimleyip sıcak sosu bir kaşık yardımıyla her yerine dökelim.
Afiyet olsun ???? ????????????.
Püf noktaları:.
* Yumurtalar kesinlikle oda sıcaklığında olmalı dolaptan alıp direk kullanırsanız kekiniz kabarmaz.
* Yumurta ve şeker güzelce erimezse kek kabarmaz.
*Daha büyük bir tepsi kullanacaksanız materyal ölçüsünü artırın kek ince olursa kabarmaz.
*Keki evvel dilimleyip sonra sosu dökelim.
*Kek de sos da sıcak olmalı.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı