Islak Kek (Yumurta Kokmayan) Tarifi İcin Malzemeler
*3 yumurta
*1 5 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı sut
*1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un
Islak Kek (Yumurta Kokmayan) Tarifi Yapılışı
1
*Şeker, sut, yağ, vanilya ve kakao karıştırılır 1 su bardağı ayrılır
*Yumurtalar kopuk kopuk olana kadar karışıtırılır
*Sıvı karışıma yavaş yavaş eklenir ayrı bir kapta un elenir
*Kabartmatozuyla karışıtırılır
*Unlu karışım sıvı karışıma eklenir
*Homojen bir kıvam alana kadar katlama yontemiyle karışıtırılır
*Yağlanmış tepsiye dokulur
*Onceden ısıtılmış 160 derecede 35 dakika pişirilir Fırından cıkıp ilk sıcağı cıkınca dilimlenir sosu dokulur
*3 yumurta
*1 5 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı sut
*1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un
Islak Kek (Yumurta Kokmayan) Tarifi Yapılışı
1
*Şeker, sut, yağ, vanilya ve kakao karıştırılır 1 su bardağı ayrılır
*Yumurtalar kopuk kopuk olana kadar karışıtırılır
*Sıvı karışıma yavaş yavaş eklenir ayrı bir kapta un elenir
*Kabartmatozuyla karışıtırılır
*Unlu karışım sıvı karışıma eklenir
*Homojen bir kıvam alana kadar katlama yontemiyle karışıtırılır
*Yağlanmış tepsiye dokulur
*Onceden ısıtılmış 160 derecede 35 dakika pişirilir Fırından cıkıp ilk sıcağı cıkınca dilimlenir sosu dokulur