
Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı dark kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Kıvam alana kadar un
- Süt
- Fındık, fıstık
Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Şeker ve yumurta köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ süt eklenir. Karıştırılır. Vanilya eklenir. Kakao eklenir.
- Daha sonra unla kabartma tozu elenir ve o denli eklenir.Kare borcama harç boşaltılır.
- 180 derece fırında 35 dakika denetimli pişirilir.
- Fırından çıkınca birinci sıcağı geçen kek sütle ıslatılır. Daha sonra dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ????.