![islak-kek-9.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/14/islak-kek-9.jpg)
Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- Keki için materyaller
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (250 ml kadar oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 4-5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- 20-23 cm’lik bir borcamınızı yağlayın.
- Bir çırpma kabında yumurtaları şekerle birlikte 2-3 dakika süratli dönemde çırpın.
- İçine süt ve sıvı yağı da ekleyin, çırpın.
- Başka bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu harmanlayıp bu karışıma ekleyin. Güzelce karışana ve topaklar kalmayana dek çırpın.
- Kalıbınıza dökün ve fırında 45 dakika denetimli pişirin.
- Pişmeye 10 dakika kala sosunu hazırlayın. Sos için, orta uzunluk bir tencerede tüm materyalleri kaynayana dek çırpma teli ile karıştırın.
- Kekiniz fırından çıkıp birinci sıcaklığı geçince eşit biçimde dilimleyin.
- Sonra sıcak sosunu dökün her ikiside sıcak olacak. Afiyet olsun.