Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Islak Kek

Islak Kek
0
69

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
islak-kek-9.jpg

Islak Kek Tanımı İçin Materyaller

  • Keki için materyaller
  • 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (250 ml kadar oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Sosu İçin Gereçler
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tanımı Yapılışı

  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. 20-23 cm’lik bir borcamınızı yağlayın.
  3. Bir çırpma kabında yumurtaları şekerle birlikte 2-3 dakika süratli dönemde çırpın.
  4. İçine süt ve sıvı yağı da ekleyin, çırpın.
  5. Başka bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu harmanlayıp bu karışıma ekleyin. Güzelce karışana ve topaklar kalmayana dek çırpın.
  6. Kalıbınıza dökün ve fırında 45 dakika denetimli pişirin.
  7. Pişmeye 10 dakika kala sosunu hazırlayın. Sos için, orta uzunluk bir tencerede tüm materyalleri kaynayana dek çırpma teli ile karıştırın.
  8. Kekiniz fırından çıkıp birinci sıcaklığı geçince eşit biçimde dilimleyin.
  9. Sonra sıcak sosunu dökün her ikiside sıcak olacak. Afiyet olsun.
 
858,497Konular
982,125Mesajlar
30,082Kullanıcılar
SEDATcan2525Son üye
Üst Alt