Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 buçuk su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri mikser ile 5 dakika rengi açılıp köpük köpük olana kadar çırpın.
- Daha sonra tüm gereçleri ekleyip çırpıcıyla çırpın ,çünkü mikserle çırparsanız köpükleri yok etmiş olacaksınız .
- Tüm gereçleri güzelce karıştırdıktan sonra evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 -25 dakika pişirelim.
- Kekimizi fırına atar atmaz sosunu hazırlamaya başlayalım.
- Tüm gereçleri tencereye koyup kakao üzerinde kaybolana kadar çırpıcıyla çırpın daha sonra orta ateşte kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra bir kaç dakika daha ocakta tutup alalım.
- Pişen kekimizi kesip sosumuzu dökelim 1 2 saat çektikten sonra servise hazır. Afiyet olsun .