Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı yağ
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı elenmiş un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kakao sosu
- 1,5 su bardağı süt
Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve şeker mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
- Süt, sıvı yağ ve kakao eklenir tekrar çırpılır. Karışımdan bir su bardağı ayrılır.
- Un kabartma tozu ve vanilya eklenir tekrar çırpılır. Uygun bir kek kalıbına karışım konulur.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
- Üzerinin sosu için ayırdığımız karışım ve 1, 5 su bardağı süt eklenir kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir soğumaya bırakılır.
- Pişen kekin birinci sıcaklığı geçince kürdanla delikler açılır soğuyan sosu her tarafına eşit gelecek biçimde dökülür. Afiyet olsun.