Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Islak Kek

Islak Kek
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
islak-kek.jpg

Islak Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3-3.5 yemek kaşığı kakao(ben nestle kullandım)
  • 1.5 su bardağına yakın un
  • Vanilya
  • Kabartma tozu (Ben sosunu farklı yapıyorum )
Sosu için
  • 2-2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Bitter çikolata

Islak Kek Tanımı Yapılışı

  1. Hamur kabında yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar yeterlice çırpılır.
  2. Süt ve sıvı yağ eklenerek tekrar çırpılır.
  3. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına nazaran un ölçüsünü ayarlayın.
  4. Hamur yağlanmış kare borcama dökülür. (büyük borcam kullanmayın tanım bu ebata nazaran )
  5. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
  6. Sosu için.Bitter hariç bütün materyaller pişirilir. (bi taşımlık kaynaması kâfi ).
  7. Kaynayan sosa bi paket bitter çikolata ek edin.
  8. Birinci sıcağı çıkan keke dökülür.*ben keki de sosunu da çok soğutmuyorum lakin çokda kaynar olmasın. *.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :).
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt