Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3-3.5 yemek kaşığı kakao(ben nestle kullandım)
- 1.5 su bardağına yakın un
- Vanilya
- Kabartma tozu (Ben sosunu farklı yapıyorum )
- 2-2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- Bitter çikolata
Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Hamur kabında yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar yeterlice çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek tekrar çırpılır.
- Un, kabartma tozu, kakao ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına nazaran un ölçüsünü ayarlayın.
- Hamur yağlanmış kare borcama dökülür. (büyük borcam kullanmayın tanım bu ebata nazaran )
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
- Sosu için.Bitter hariç bütün materyaller pişirilir. (bi taşımlık kaynaması kâfi ).
- Kaynayan sosa bi paket bitter çikolata ek edin.
- Birinci sıcağı çıkan keke dökülür.*ben keki de sosunu da çok soğutmuyorum lakin çokda kaynar olmasın. *.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .