
Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 5 – 6 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kekini hazırlayalım.
- Yumurta şekeri çırpın, akabinde süt, sıvı yağ ,kakao tekrar çırpın.
- Akabinde un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
- Yuvarlak borcam margarin ile yağlayın ve kek harcını dökün.
- 170 derecede ısınmış fırın kek koy ve 160 dereceye indir birinci 30 dk fırın ağızını açmayın.
- 30 dk sonra fırını açıp kekin orta kısmına kürdanı batırın, bakın piştiyse kapatın yoksa 5 dk daha pişirin.
- Kek pişerken sosunu hazırlayalım.
- Bir tencereye süt, şeker, kakao ,sıvı yağ ekleyin, tel ile çırpın.
- Ocağa koy kaynayınca altını kısın 3 dk kaynatıp kapat altını.
- Kek ve sos ılık olcak unutmayın.
- Kek fırından çıkınca 5 dk bekletin.
- Dilimlere kesin ve hazırladığımız sosu hepsini kekin üzerine dökün .
- Kestiğiniz yerlerden tekrardan bıçakla geçin ve soğumaya bırakın. Afiyetle olsun
.