Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Islak Kek

Islak Kek
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
islak-kek.jpg

Islak Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 – 6 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kekini hazırlayalım.
  2. Yumurta şekeri çırpın, akabinde süt, sıvı yağ ,kakao tekrar çırpın.
  3. Akabinde un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
  4. Yuvarlak borcam margarin ile yağlayın ve kek harcını dökün.
  5. 170 derecede ısınmış fırın kek koy ve 160 dereceye indir birinci 30 dk fırın ağızını açmayın.
  6. 30 dk sonra fırını açıp kekin orta kısmına kürdanı batırın, bakın piştiyse kapatın yoksa 5 dk daha pişirin.
  7. Kek pişerken sosunu hazırlayalım.
  8. Bir tencereye süt, şeker, kakao ,sıvı yağ ekleyin, tel ile çırpın.
  9. Ocağa koy kaynayınca altını kısın 3 dk kaynatıp kapat altını.
  10. Kek ve sos ılık olcak unutmayın.
  11. Kek fırından çıkınca 5 dk bekletin.
  12. Dilimlere kesin ve hazırladığımız sosu hepsini kekin üzerine dökün .
  13. Kestiğiniz yerlerden tekrardan bıçakla geçin ve soğumaya bırakın. Afiyetle olsun ☺️.
 
858,497Konular
982,562Mesajlar
30,302Kullanıcılar
KralimvallaSon üye
Üst Alt