
Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 3 kaşık kakao
- 25 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- Benmari tarzı sütlü çikolata
- Meyve
Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhabalar kekimize öncelikle yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz daha sonra sıvı yağı ek ediyoruz ve sütü ek ediyoruz vanilya şekerinide ilave edip düzgünce çırpıyoruz.
- En sonra bir elek ile kakao un ve kabartma tozunu eleyerek kek harcımızı hazırlıyoruz kek kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp kekimizi döküp 190 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken sosunu hazırlıyoruz şeker ile sıvı yağı çırpıp daha sonra sütünü ve kakaosunu ek edip düzgünce çırpıyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığını aldıktan sonra kürdan ile delikler açıp sosumuzu yavaşça her yerine gelecek halde döküyoruz.
- Bir gece buz dolabında bekletilirse çok hoş olur fakat 3-4 saat katiyetle bekletip o denli zevkinize nazaran süsleme yapıp servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.