
Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya dek çırpın.
- Akabinde süt ve sıvı yağ ek edip tekrar çırpın.
- Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu elekten geçirip karışıma ek edin. 1-2 dk daha çırpıp yağlanmış dikdörtgen borcama dökün.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Bu ortada sos materyallerini bir tencereye alıp karıştırın ve kaynamaya başlayınca altını kapatın.
- Kek pişince fırından alıp soğumasını bekleyip bıçakla dilimlere ayırın.
- Soğuk keke sıcak sosunu dökün.
- 1 saat kadar buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz.