
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sosu için; küçük bi tencereye toz şekeri, sıvı yağı kakaoyu sütü koyuyoruz.
- Orta ateşte kaynatmadan ısıtalım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım. ????
- Keki için; bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup mikser ile yaklaşık 5 dakika çırpalım.
- Üzerine sütü ve sıvı yağı ilave edip tekrar çırpalım.
- Sonra kakaoyu, vanilini, kabartma tozunu ilave edip çırpalım.
- Son olarak unu ilave edip karıştıralım.
- Yağladığımız kek kalıbımızın içine dökelim ve pişirelim. Ben fırınımı 180° ye ayarlayıp ısıtmadan koyuyorum. Siz kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Pişen keki 2-3 dakika dinlendirelim.
- Dinlenirken kürdanla her yerine delikler açalım.
- Üzerine hazırladığımız soğuk sosu gezdirerek dökelim. İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsuun. ????????.