
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 peket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 çay bardağından az sıvı yağ
- 3 kaşık tepeleme kakao
- 1 çay bardağı şeker
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip yine çırpın.
- Kabartma tozu ve vanilyayı, kakaoyu, unu dökün iyice çırpın.
- İsteğiniz kek kalıbını katı yağ sürüp harcı dökün içine.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede 30- 35 dk pişirin.
- Fırından çıkan keki 2 veya 3 dk dinlendirin ilk ısısı çıkana kadar üzerine yaptığımız sosu dökelim.
- Biraz soğuyunca keki ters çevirip uygun bir tabağa kalan sosuda üzerine gezdirin (mükemmel oluyor).
Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı