Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao (Dolu dolu)
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta şekeri uygun bir kaba alıp çırptım. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekledim karıştırdım.
- Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırdım. Tereyağı ile yağlanmış borcama (Ortaboy) hamuru döktüm.
- Önceden ısıtılmış 170derece fırında kontrollü şekilde pişirdim. Benim fırınımda 25 dakika sürdü.
- Bu sırada derin küçük bir tencereye sosu için gerekli malzemeleri aldım ve sürekli çırparak pişirdim.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca dilimledim. Sıcak keke sıcak sosu döktüm. 10 dakika kadar dinlendirdim sıcak servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun????????.