
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
- Yarım paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 40 gram çikolata
- Yarım paket vanilya
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sosun çikolata hariç tüm malzemeleri ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Ocağın altını kapatıp çikolatayı ekliyoruz.
- Keki için yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz.
- Sonra tüm malzemeleri ekleyip yağladığımız tepsiye döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. (benim kekim 20 dakikada pişti. Fırına göre değişiklik gösterebilir)
- Fırından çıkan keki 3-4 dakika dinlendirip kürdanla delikler açıyoruz.
- Soğuyan sosu üzerine yayıyoruz. Afiyet olsun????.