teknolojiuzmani
FD Üye
Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz akabinde başka tüm materyalleri ekleyip çırpma sürecine devam ediyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.
- Sos materyallerini tencereye alıyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Kekimizi fırından alıp birinci sıcaklığının gitmesini bekliyoruz.
- Kekimizi dilimliyoruz ve sosumuzu üzerine ekliyoruz.
- Soğuduktan sonra servise hazır üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz, ben hindistan cevizi tozu ekledim.