Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
Sosu için
- 1 su bardak süt
- Yarım su bardak süt
- Yarım su bardak şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel sosumuzu yapıyoruz bir taşım kaynatıyoruz. Öncelikle yumurta ve şekerimizi çırpıyoruz sırayla yağ süt ekliyoruz.
- Daha sonra kakao ve ununu ekliyoruz güzelce karıştırdıktan sonra yağladığımız borcama döküyoruz ve evvelden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst olarak pişiriyoruz.
- Piştikten sonra birinci sıcaklığı geçince kekimizi kesip sosumuzu döküyoruz sıcak bi formda ve hazır afiyet olsun .