
Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 200 gram (1 su bardağı) toz şeker
- 240 ml (1 su bardağı) süt
- 216 gram (1 su bardağı) sıvı yağ
- 140 gram (1 su bardağı) un
- 1-2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 150 gram (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) toz şeker
- 240 ml (1 su bardağı) süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 100 ml (yarım su bardağı) sıvı yağ
Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bismillahirrahmanirrahim ???? Yumurtaları şekerle birlikte 2-3 dakika hızlı devirde çırpın.
- İçine süt ve sıvı yağı da ekleyin, çırpın.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu karıştır bu karışıma ekleyin. Güzelce karışana ve topaklar kalmayana dek çırpın. (Çok sıvı bir karışım olacak, ekstra un eklemeyin).
- Kullanacağınız kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
- Pişmeye 10 dakika kala sosunu hazırlayın.
- Sosu için tüm malzemeleri sos tenceresine katıp pişirelim ve altını kapatalım.
- Kek piştikten sonra dilimleyelim 3-4 dakika bekleyip kekin üzerine sosu dökelim.
- 1-2 saat dinlenmeye bırakalım. Servis edilmeye hazırdır afiyet olsun.