Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle yaklaşık 5 dk kıvam alana kadar çırpalım.
- Kalan materyalleri de ekleyip 2 dk daha çırpıp yağladığımız kare borcama kek hamurumuzu boşaltıp 180 derece fırında yaklaşık 40 dk denetimli olarak pişirelim.
- Sos için tüm materyalleri ekleyip kaynayana kadar pişirelim.
- Kekimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip sosumuzu dökelim.
- Buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlenmeye bırakalım.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.